Mina verktyg

Textilt hantverk är på många sätt en materialsport, man behöver både rätt verktyg och rätt råmaterial. Här kommer jag berätta mer om mina viktigaste, nyaste eller bara roligaste verktyg.

Jag börjar med Datorn, den är viktig för mig!! Med hjälp av datorn hittar jag inspiration, jag möter nya vänner som jag delar kunskap och vardag med, jag söker hjälp och jag visar att jag finns och att jag kan!

Mina Symaskiner är också viktiga! De är som gamla trogna vänner som följt mig genom både upp och nedgångar. Idag har jag fyra stycken: En gammal järnhäst, en Singer från 1940-talet som inte kan något annat än att sy rakt, men så snyggt den syr!! En overlock som syr just bara overlocksöm, inga fiffigheter, ingen coversöm, inga trix. En ”vanlig hushållsmaskin” som kan alla fiffiga fnurriga sömmar men som i gengäld låter som en gammal traktor utan ljuddämpare. Till sist har jag en fiffig kombinationsmaskin med overlock och coverlock, den är dock på väg att flytta hemifrån.

I dagarna far jag norrut där konsthantverket fortfarande lever och spirar, till Dalarna, för att hämta en vävstol. Mer om den och resan senare.

Vanliga hederliga stickor och virknålar finns det självklart gott om. I favoritdiametrarna finns både dubbla och tripla uppsättningar.

Annonser